By B. Clay Shannon


2014-07-15 22:41:33 8 Comments

I have code in my controller like so:

[Route("api/deliveryitems/InsertIntoPPTData/{stringifiedRecord}")]

...and I'm calling it via Postman like so:

    http://localhost:21609/api/deliveryitems/InsertIntoPPTData?
stringifiedRecord=serNum77;tx2;siteNum2;bla2.xml;ppt_user2;tx_memo2;file_beg2;file_end2

...but get:

{
Message: "No HTTP resource was found that matches the request URI     
'http://localhost:21609/api/deliveryitems/InsertIntoPPTData?   stringifiedRecord=serNum77;tx2;siteNum2;bla2.xml;ppt_user2;tx_memo2;file_beg2;file_end2'."
MessageDetail: "No type was found that matches the controller named 'deliveryitems'."
}

Other REST methods that are created and called in the same way are found just fine - why not this one? The only thing it does not have in common with the others is that it is a HttpPost, whereas the others are HttpGet. Does that make that much of a difference? I am selecting "Post" from the dropdown in Postman when trying to call this REST method.

UPDATE

Yes, it apparently has nothing to do with it being a Post and passing args in the URI, because I'm getting the same thing now with an HttpGet method:

{
Message: "No HTTP resource was found that matches the request URI     
'http://localhost:21609/api/department/getndeptsfromid?firstId=2&countToFetch=12'."
MessageDetail: "No action was found on the controller 'Department' that matches the request."
}

I'm calling it from postman like so:

http://localhost:21609/api/department/getndeptsfromid?firstId=2&countToFetch=12

...and it does indeed appear in my controller:

[HttpGet]
[Route("api/department/getndeptsfromid/{firstId}/{countToFetch}")]
public List<Department> GetNDepartmentsFromID(int FirstId, int CountToFetch)
{
    return CCRService.GetNDepartmentsFromID(FirstId, CountToFetch);
}

UPDATE 2

I thought I was about to solve it when I changed this code:

String.Format("api/department/getndeptsfromid/{0}/{1}", FirstId, CountToFetch)

...to this:

String.Format("api/department/getndeptsfromid?firstId={0}&countToFetch={1}", FirstId, CountToFetch)

...but I still get the same err msg...

UPDATE 3

I find that this also is not working:

http://localhost:21609/api/delivery/invnumbyid?ID=33

...and so there is a definite pattern. EVERY REST API call I make that contains args/params fails in this same way; all of the others (http://localhost:21609/api/deliveries/Count, http://localhost:21609/api/deliveryitems/count, http://localhost:21609/api/department/getall) work just fine. IOW, if there are no args in the URI, the method is discovered. If there are args, it is not.

So apparently there's either something wrong with how I'm passing the args/vals in the URI (appending "?=" in the case of a single arg and, in the case of two args "?=&=") and/or there's something wrong with how I set up the routing. Specifically, this style works:

[Route("api/Deliveries/Count")]

...whereas this style does not:

[Route("api/delivery/invnumbyid/{ID}")]

I will bountify this question ASAP - 50 points to the untangler of this Gordiesque knot, and 100 if it's answered today (prior to the setting up of the bounty).

UPDATE 4

I changed the routing to include the data type of the arg so that this:

[Route("api/delivery/invnumbyid/{ID}")]

-became this:

[Route("api/delivery/invnumbyid/{ID:int}")]"

But it still failed, growling:

{
Message: "No HTTP resource was found that matches the request URI 
'http://localhost:21609/api/delivery/invnumbyid?ID=45'."
MessageDetail: "No action was found on the controller 'Delivery' that matches the request."
}

Then, "on a lark," I tried entering this into Postman:

http://localhost:21609/api/delivery/invnumbyid/45

...and it worked! (I had been thinking it needed to be "http://localhost:21609/api/delivery/invnumbyid?ID=45")

But a similar attempt in Postman:

http://localhost:21609/api/department/getndeptsfromid/2/12/

...continues to fail with "No value given for one or more required parameters." even though this is hit:

[HttpGet]
[Route("api/department/getndeptsfromid/{firstId}/{countToFetch}")]
public List<Department> GetNDepartmentsFromID(int FirstId, int CountToFetch)
{
    return HHSService.GetNDepartmentsFromID(FirstId, CountToFetch);
}

...and the args to GetNDepartmentsFromID() has the expected vals (2 and 12)

Even worse/weirder is the result I get with "http://localhost:21609/api/deliveryitems/InsertIntoPPTData/serNum77;tx2;siteNum2;bla2.xml;ppt_user2;tx_memo2;file_beg2;file_end2" now:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html
    xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>IIS 8.0 Detailed Error - 404.0 - Not Found</title>
        <style type="text/css">
            <!-- 
body{margin:0;font-size:.7em;font-family:Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif;} 
code{margin:0;color:#006600;font-size:1.1em;font-weight:bold;} 
.config_source code{font-size:.8em;color:#000000;} 
pre{margin:0;font-size:1.4em;word-wrap:break-word;} 
ul,ol{margin:10px 0 10px 5px;} 
ul.first,ol.first{margin-top:5px;} 
fieldset{padding:0 15px 10px 15px;word-break:break-all;} 
.summary-container fieldset{padding-bottom:5px;margin-top:4px;} 
legend.no-expand-all{padding:2px 15px 4px 10px;margin:0 0 0 -12px;} 
legend{color:#333333;;margin:4px 0 8px -12px;_margin-top:0px; 
font-weight:bold;font-size:1em;} 
a:link,a:visited{color:#007EFF;font-weight:bold;} 
a:hover{text-decoration:none;} 
h1{font-size:2.4em;margin:0;color:#FFF;} 
h2{font-size:1.7em;margin:0;color:#CC0000;} 
h3{font-size:1.4em;margin:10px 0 0 0;color:#CC0000;} 
h4{font-size:1.2em;margin:10px 0 5px 0; 
}#header{width:96%;margin:0 0 0 0;padding:6px 2% 6px 2%;font-family:"trebuchet MS",Verdana,sans-serif; 
 color:#FFF;background-color:#5C87B2; 
}#content{margin:0 0 0 2%;position:relative;} 
.summary-container,.content-container{background:#FFF;width:96%;margin-top:8px;padding:10px;position:relative;} 
.content-container p{margin:0 0 10px 0; 
}#details-left{width:35%;float:left;margin-right:2%; 
}#details-right{width:63%;float:left;overflow:hidden; 
}#server_version{width:96%;_height:1px;min-height:1px;margin:0 0 5px 0;padding:11px 2% 8px 2%;color:#FFFFFF; 
 background-color:#5A7FA5;border-bottom:1px solid #C1CFDD;border-top:1px solid #4A6C8E;font-weight:normal; 
 font-size:1em;color:#FFF;text-align:right; 
}#server_version p{margin:5px 0;} 
table{margin:4px 0 4px 0;width:100%;border:none;} 
td,th{vertical-align:top;padding:3px 0;text-align:left;font-weight:normal;border:none;} 
th{width:30%;text-align:right;padding-right:2%;font-weight:bold;} 
thead th{background-color:#ebebeb;width:25%; 
}#details-right th{width:20%;} 
table tr.alt td,table tr.alt th{} 
.highlight-code{color:#CC0000;font-weight:bold;font-style:italic;} 
.clear{clear:both;} 
.preferred{padding:0 5px 2px 5px;font-weight:normal;background:#006633;color:#FFF;font-size:.8em;} 
-->
        </style>
    </head>
    <body>
        <div id="content">
            <div class="content-container">
                <h3>HTTP Error 404.0 - Not Found</h3>
                <h4>The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.</h4>
            </div>
            <div class="content-container">
                <fieldset>
                    <h4>Most likely causes:</h4>
                    <ul>
                        <li>The directory or file specified does not exist on the Web server.</li>
                        <li>The URL contains a typographical error.</li>
                        <li>A custom filter or module, such as URLScan, restricts access to the file.</li>
                    </ul>
                </fieldset>
            </div>
            <div class="content-container">
                <fieldset>
                    <h4>Things you can try:</h4>
                    <ul>
                        <li>Create the content on the Web server.</li>
                        <li>Review the browser URL.</li>
                        <li>Check the failed request tracing log and see which module is calling SetStatus. For more information, click 
                            <a href="http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=66439">here</a>. 
                        </li>
                    </ul>
                </fieldset>
            </div>
            <div class="content-container">
                <fieldset>
                    <h4>Detailed Error Information:</h4>
                    <div id="details-left">
                        <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
                            <tr class="alt">
                                <th>Module</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;IIS Web Core</td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <th>Notification</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;MapRequestHandler</td>
                            </tr>
                            <tr class="alt">
                                <th>Handler</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;StaticFile</td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <th>Error Code</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;0x80070002</td>
                            </tr>
                        </table>
                    </div>
                    <div id="details-right">
                        <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
                            <tr class="alt">
                                <th>Requested URL</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;http://localhost:21609/api/deliveryitems/InsertIntoPPTData/serNum77;tx2;siteNum2;bla2.xml;ppt_user2;tx_memo2;file_beg2;file_end2</td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <th>Physical Path</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;C:\project\git\CStore\HHS.API\api\deliveryitems\InsertIntoPPTData\serNum77;tx2;siteNum2;bla2.xml;ppt_user2;tx_memo2;file_beg2;file_end2</td>
                            </tr>
                            <tr class="alt">
                                <th>Logon Method</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Anonymous</td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <th>Logon User</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Anonymous</td>
                            </tr>
                            <tr class="alt">
                                <th>Request Tracing Directory</th>
                                <td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;C:\Users\clay\Documents\IISExpress\TraceLogFiles\HHS.API</td>
                            </tr>
                        </table>
                        <div class="clear"></div>
                    </div>
                </fieldset>
            </div>
            <div class="content-container">
                <fieldset>
                    <h4>More Information:</h4> 
  This error means that the file or directory does not exist on the server. Create the file or directory and try the request again. 

                    <p>
                        <a href="http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=62293&amp;IIS70Error=404,0,0x80070002,7601">View more information &raquo;</a>
                    </p>
                </fieldset>
            </div>
        </div>
    </body>
</html> 

¡Que demonios!

I sadly smilingly remember that there is always one more gargoyle hiding behind the rustling curtain (where Robinson Jeffers and Edgar Allen Poe are seemingly wrestling). Palely loitering...

UPDATE 5

Okay, here it is stated differently:

From Postman, if I use this URL:

http://localhost:21609/api/department/getndeptsfromid/2/12/

I make it into this method:

[HttpGet]
[Route("api/department/getndeptsfromid/{firstId}/{countToFetch}")]
public List<Department> GetNDepartmentsFromID(int FirstId, int CountToFetch)
{
    return HHSService.GetNDepartmentsFromID(FirstId, CountToFetch);
}

...where the value of FirstId is 2, and the value of CountToFetch is 12 (as I would expect them to be). But then, Postman sends back my package with the notation, "500 No value given for one or more required parameters."

¡Que demonios! Both parameters were obviously passed!

If I use a URI that would seem more correct:

http://localhost:21609/api/department/getndeptsfromid?firstId=2&countToFetch=12

I get:

{
Message: "No HTTP resource was found that matches the request URI   
'http://localhost:21609/api/department/getndeptsfromid?firstId=2&countToFetch=12'."
MessageDetail: "No action was found on the controller 'Department' that matches the request."
}

Yet this is the route that I've provided:

[Route("api/department/getndeptsfromid/{firstId}/{countToFetch}")]

...and so I would say that I did, in fact, provide a matching action on the controller.And, BTW, if I just enter this as the URI into Postman:

http://localhost:21609/api/department/getndeptsfromid

...and then use Postman's "URL Parameter Key / Value" interface to add those, it generates the exact same URL as above, as can be seen here:

enter image description here

...and with the exact same result.

I can only say it again (pardon my "Las Uvas de la Ira"-inspired Spanish): ¡Que demonios!

Related Questions

Sponsored Content

Sponsored Content